This is the weblog from Ch(Buvakullens)Mango With Meillion (Swedish Import). A very special Hamilton Stövare. Already a legend. Nothing may be copied from this website without our permission!!!
CH (BUVAKULLENS) MANGO WITH MEILLION, THE MOST WINNING HAMILTON STOVARE ALL TIME !!! THE LIVING LEGEND !!
1 time Best Puppy In Show
2 times Best In Show
5 times winning FCI Group 6 (The Hound Group)
regularly highly placed in FCI Group 6
DANISCH /DUTCH / LUXUMBOURG/ SLOWAKIAN / FRENCH / GERMAN / AUSTRIA CHAMPION !!!!
WORLDWINNER '09/'10/'11/'12
JUNIOR WINNER '08, WINNER '08/'09/'11/'12, DUTCH JUNIOR CHAMPION, EUROPA JUGENDSIEGER '09, KOPENHAGE WINNER '09, EUROPA SIEGER '10/'11 BUNDESSIEGER '10/'11, GRONINGEN WINNER 2011, FCI EUROPEAN DOGSHOW WINNER '11, FCI CENTENARY SHOW WINNER, WORLD CLUB WINNER '12
2 Times Qualified for FCI Champions Of Champions 2011 in Brussel
Saturday, March 29, 2008
Datum aankomst Mango bekent !!
Mango groeit al hard bewijst onderstaande foto.
Friday, March 21, 2008
De eerste kennismaking.
Dit is hem dan !!!
Mango with Meillion
geboren: 16 februari 2008
Fokkers: Hans en Monica Vallgren, Zweden
En dit is de vader van Mango.
Hjälmsereds Zeb
Mango's moeder
Milla
De eerste puppenfoto's die wij kregen.
En de uitspraak van Pam klopt als een bus!!
There is nothing as sweet as a Mango!!!! (Pam Jones)
Rasstandaard Hamiltonstövare
De laatste twee foto's zijn gemaakt door David Dalton
Rasstandaard:
De Hamiltonstövare is een rechthoekig gebouwde hond, krachtig en volhardend.
Hoofd: Langgerekt, rechthoekig, droog, met een lichte welving en een matig brede bovenschedel. Onduidelijke achterhoofdsknobbel. Duidelijke stop. Krachtige en lange voorsnuit, rechte neusrug, evenwijdig aan de bovenschedel. Zwarte neusspiegel, volle maar droge lippen.
Ogen: Donkerbruin, met een rustige uitdrukking.
Oren: Tamelijk hoog aangezet, dicht tegen de wang vallend.
Gebit: Schaargebit
Hals: Lang, droog en krachtig
Lichaam: Middelmatig lange rug, recht, krachtig en sterk. Licht hellende croupe, lang en breed. Diepe en lange borstkas met matig gewelfde ribben. Licht opgetrokken buiklijn.
Ledematen: Goede hoeking van de schouder en opperarm. rechte en evenwijdige voorbenen met goede botten. Veerkrachtige voormiddenvoet. Evenwijdige achterbenen, goede hoeking van knie- en spronggewricht. Gespierde en brede dijen, korte achtermiddenvoeten, die loodrecht op het grondvlak staan.
Voeten: Vast, zijn naar voren gericht, met goed gesloten tenen. Goed ontwikkelde en sterke voetzolen.
Staart: Aangezet in het verlengde van de ruglijn. Moet tot de punt van de sprong reiken, wordt recht of licht sabelvormig gedragen.
Vacht: Korte, dichte en zachte ondervacht en krachtig, ruw en dicht tegen de huid liggend dekhaar.
Kleur: Bovenzijde van de hals, rug, zijkanten van de romp en bovenkant van de staart zwart. Op hoofd en benen, en op de onderzijde van de hals, romp en staart moet bruin voorkomen. Op neus, onderzijde van de hals, op borst, staartpunt en voeten behoort wit voor te komen.
Schofthoogte: Ideale hoogte reu 57 cm, teef 53 cm
Thursday, March 20, 2008
Hoe het begon.
Tjeerd groeide in zijn jeugd op met een Duitse Staande Hond,korthaar. Ook een zeer energiek, jachtras. Zijn droom was altijd nog eens een Duitse Staande Hond te hebben.
De Hamiltonstövare,vinden wij een goede mix tussen beagle en Duitse Staande Hond.
Nu heel wat jaren later, staat er over een paar weken zo'n heerlijke pup voor onze deur. Dit hadden wij een paar weken geleden nog niet kunnen bedenken.
Een goede twee week geleden, gingen wij voor een paar dagen naar Birmingham Engeland, om daar de Crufts te bezoeken.(Crufts is de grootste hondenshow ter wereld)
De eerste dag van ons bezoek hebben wij bij de discoverdogs al snel de stand van de Hamiltonstövare gevonden, waar wij een aantal honden bij elkaar zagen.(zoveel hadden wij nog nooit bij elkaar gezien!!) De zondag, was de dag van de Beaglekeuringen. Aangekomen in de hal vinden wij al snel de andere Nederlanders, waar wij een groot gedeelte van de dag mee optrekken. Tjeerd en ik gaan samen ook opzoek naar de Hamiltonstövare, die willen wij ook gaan volgen. Daar treffen wij Pam Jones.(fokker van inmiddels de 2e en 3e Hamilton in Nederland). Op een gegeven moment laat Petra (de fokker van Mike) vallen dat ze nog een oppasadres zoekt voor een Hamiltonstövarepup, voor Pam. Tja, dat had ze nou niet moeten zeggen!!! Hoe vaak krijg je nu een kans om een ras uit te proberen, zonder er zelf werkelijk 1 te bezitten!!! Na enig overleg, tussen ons tweeën, hebben wij dan besloten om als tijdelijk adres te fungeren voor deze pup. De reden dat hij zo lang blijft, zijn de strenge invoerregels die gelden om een hond naar Engeland te krijgen.
Dus speciaal voor deze hond een eigen site, zodat zijn baasjes in Engeland al zijn vorderingen kunnen volgen.