CH (BUVAKULLENS) MANGO WITH MEILLION, THE MOST WINNING HAMILTON STOVARE ALL TIME !!! THE LIVING LEGEND !!

1 time Best Puppy In Show
2 times Best In Show

5 times winning FCI Group 6 (The Hound Group)
regularly highly placed in FCI Group 6


DANISCH /DUTCH / LUXUMBOURG/ SLOWAKIAN / FRENCH / GERMAN / AUSTRIA CHAMPION !!!!

WORLDWINNER '09/'10/'11/'12

JUNIOR WINNER '08, WINNER '08/'09/'11/'12, DUTCH JUNIOR CHAMPION, EUROPA JUGENDSIEGER '09, KOPENHAGE WINNER '09, EUROPA SIEGER '10/'11 BUNDESSIEGER '10/'11, GRONINGEN WINNER 2011, FCI EUROPEAN DOGSHOW WINNER '11, FCI CENTENARY SHOW WINNER, WORLD CLUB WINNER '12

2 Times Qualified for FCI Champions Of Champions 2011 in Brussel

Time for new adventures

Thursday, March 20, 2008

Hoe het begon.

Heel wat jaren geleden, trof ik (Alinda) op een show iemand met een prachtig mooie hond. Na enige na vraag te hebben gedaan kwam ik er achter dat het een Hamiltonstövare was. Na een tijdje met haar (Nel Adema) gepraat te hebben, was ik al helemaal verliefd op dit ras. Er zat alleen wel een nadeel aan dit ras, er was van dit soort maar 1 hond in Nederland. Wel heb ik altijd in mijn hoofd gehouden dat als ik ooit eens wat groter zou wonen, ik nog eens zo'n hond wou hebben. Doordat ze moeilijk in Nederland te krijgen zijn bleef het altijd bij een droom.

Tjeerd groeide in zijn jeugd op met een Duitse Staande Hond,korthaar. Ook een zeer energiek, jachtras. Zijn droom was altijd nog eens een Duitse Staande Hond te hebben.

De Hamiltonstövare,vinden wij een goede mix tussen beagle en Duitse Staande Hond.

Nu heel wat jaren later, staat er over een paar weken zo'n heerlijke pup voor onze deur. Dit hadden wij een paar weken geleden nog niet kunnen bedenken.

Een goede twee week geleden, gingen wij voor een paar dagen naar Birmingham Engeland, om daar de Crufts te bezoeken.(Crufts is de grootste hondenshow ter wereld)
De eerste dag van ons bezoek hebben wij bij de discoverdogs al snel de stand van de Hamiltonstövare gevonden, waar wij een aantal honden bij elkaar zagen.(zoveel hadden wij nog nooit bij elkaar gezien!!) De zondag, was de dag van de Beaglekeuringen. Aangekomen in de hal vinden wij al snel de andere Nederlanders, waar wij een groot gedeelte van de dag mee optrekken. Tjeerd en ik gaan samen ook opzoek naar de Hamiltonstövare, die willen wij ook gaan volgen. Daar treffen wij Pam Jones.(fokker van inmiddels de 2e en 3e Hamilton in Nederland). Op een gegeven moment laat Petra (de fokker van Mike) vallen dat ze nog een oppasadres zoekt voor een Hamiltonstövarepup, voor Pam. Tja, dat had ze nou niet moeten zeggen!!! Hoe vaak krijg je nu een kans om een ras uit te proberen, zonder er zelf werkelijk 1 te bezitten!!! Na enig overleg, tussen ons tweeën, hebben wij dan besloten om als tijdelijk adres te fungeren voor deze pup. De reden dat hij zo lang blijft, zijn de strenge invoerregels die gelden om een hond naar Engeland te krijgen.

Dus speciaal voor deze hond een eigen site, zodat zijn baasjes in Engeland al zijn vorderingen kunnen volgen.

No comments: